TV udbyder
7 / 7
Pris (max pr. md.)
100 kr
600 kr. | Alle
Kanaler
Alle | 15
50+
4ONE
Produkt
16
Kanaler
0 kr.
Oprettelse
149 kr.
Pris pr. md.

Omkostninger: Mindsteprisen er 158.75 kr.

4MORE
Produkt
27
Kanaler
0 kr.
Oprettelse
299 kr.
Pris pr. md.

Omkostninger: Mindsteprisen er 308.75 kr.

Grundpakken
Produkt
26
Kanaler
698 kr.
Oprettelse
309 kr.
Pris pr. md.

Omkostninger: Mindsteprisen er 2552 kr.

4ALL
Produkt
45
Kanaler
0 kr.
Oprettelse
399 kr.
Pris pr. md.

Omkostninger: Mindsteprisen er 408.75 kr.

Bland selv 10
Produkt
26
Kanaler
0 kr.
Oprettelse
499 kr.
Pris pr. md.

Omkostninger: Mindsteprisen er 2044 kr.

Bland selv 20
Produkt
26
Kanaler
599 kr.
Oprettelse
559 kr.
Pris pr. md.

Omkostninger: Mindsteprisen er 2802 kr.

Bland selv 36
Produkt
26
Kanaler
599 kr.
Oprettelse
619 kr.
Pris pr. md.

Omkostninger: Mindsteprisen er 2862 kr.


TV-udbydere

Det kan godt være lidt af en jungle, at finde ud af, hvad der er af TV-udbydere, og hvem man nu lige skal vælge. TV udbyderne tilbyder som oftest hver især nogle helt specielle løsninger, og derfor afhænger valget blandt andet af hvilket TV indhold, du ønsker. Du bør derfor overveje, om du har brug for mange TV kanaler eller blot et par stykker. Om antenne og parabol er noget, der vil irritere dig at have hængende, og du derimod foretrækker at det skal være "usynligt" i form af bredbånd? Sidst men ikke mindst er det også værd at se på, hvor mange penge du har til rådighed, inden du træffer det endelige valg. Det lyder nok allerede som mange ting, men der er hjælp at hente, her kan du nemlig læse, om alt du bør tage stilling til, inden du træffer dit endelige valg, så du finder den TV udbyder, der matcher dine behov på allerbedste måde.

Valg af TV-pakke

Der er mange muligheder, når du skal til at vælge TV-pakke. Hos nogle TV-udbydere har du mulighed for at sammensætte din egen TV-pakke, så du selv kan vælge hvor mange kanaler, du ønsker samt hvilke. Denne løsning er smart, hvis du er klar over, hvilke kanaler du bruger, og hvilke kanaler du ikke bruger, så du kun betaler for lige præcis det, du har brug for, og der ikke går nogle penge tabt til kanaler, som du alligevel ikke gider at se.

Andre TV-udbydere har gjort det nemt for dig og allerede sammensat en række pakker til dig. Disse pakker varierer i antallet af kanaler inkluderet. Man taler derfor typisk om en lille, en mellem og en stor TV-pakke.

En lille TV-pakke vil typisk give dig adgang til alle TV2 og DRs kanaler, samt et ekstra udvalg kanaler afhængig af udbyder. Den lille TV-pakke er perfekt til dig, som ikke ser særlig meget fjernsyn, men som godt kan lide at følge med i nyhederne og have adgang til et lille udvalg dokumentar- og underholdningsprogrammer. Den lille TV-pakke er typisk også den billigste TV-pakke.

En stor TV-pakke indeholder stort set alle kanaler. Der er noget til enhver smag, både til børnene, teenagerne, de voksne og den lidt ældre generation. Derfor henvender denne TV-pakke sig især til familier eller til dig, der slet ikke kan få nok af at se fjernsyn og udforske nye og spændende kanaler. Er man stor sportsentusiast, der vil have mulighed for at se det hele, er det en god idé at vælge den store TV-pakke. Det er typisk den eneste pakke alle sportskanalerne er inkluderet i. Den store TV-pakke har typisk også mange HD kanaler, og derfor er den også perfekt, hvis du går meget op i kvaliteten af billedet.

Synes du den lille TV-pakke er lidt for lille og den store TV-pakke lidt for stor, kan du også vælge en mellem TV-pakke. En mellem TV-pakke vil typisk have alle de kanaler som en lille TV-pakke har, men også et udpluk fra den store. Det vil ofte være kanaler som TV3, Kanal 4, nogle af sportskanalerne og kanaler med lidt flere tegneserier til børnene for bare at nævne nogle. En mellem TV-pakke vil være ideel til dig, som har et meget jævnt TV forbrug.

Billig TV-pakke

De forskellige TV-udbyderes TV-pakker minder meget om hinanden. De tilbyder typisk en lille, en mellem og en stor TV-pakke. Forskellen er typisk, at en tv-pakke hos én udbyder ikke indeholder helt de samme kanaler som en pakke af tilsvarende størrelse hos en anden udbyder samt at prisen er forskellig. Det er klart, at den lille TV-pakke generelt er den billigste TV-pakke, men vælger du en mellem- eller stor TV-pakke, kan der også være penge at spare, alt efter hvilken udbyder du vælger at købe pakken hos.

Her på siden kan du i vores oversigt nemt se og sammenligne TV-pakkerne og finde billige tv løsninger til dit behov. Vi har gjort det nemt og overskueligt for dig at se, hvor meget du skal betale for et antal kanaler hos en række forskellige TV-udbydere.

Hvordan modtager jeg mine TV kanaler?

Der er flere forskellige måder du kan modtage TV signal på. Der findes TV signal med antenne, parabol, bredbånd og via kabel. Hvad du bør vælge, afhænger ofte af hvor du bor, og hvordan dit TV forbrug ser ud. Derudover er de forskellige muligheder forbundet med forskellige fordele og ulemper du bør have med i dine overvejelser, når du skal træffe dit valg. I de kommende afsnit finder du en gennemgang af disse.

TV-pakker via bredbåndsforbindelsen

Bredbånd er en af de aller nyeste måder at modtage TV signal på. TV via bredbånd fungerer sådan, at du modtager TV via telefonstik i væggen. Ønsker du bredbånds TV, skal du ofte have installeret en TV boks, for at du kan få det bedst mulige signal. Denne TV boks vil automatisk følge med, når du tegner dit TV abonnement. Herefter vil du modtage dine TV kanaler gennem din internetforbindelse. For at det er muligt, skal du have internet bredbånd og TV bredbånd hos den samme udbyder. Teknologien omkring bredbånd er særdeles fordelagtig, da signalet til både TV og internet sendes og modtages meget hurtigere, og det er selvom du bruger begge ting på samme tid. Da bredbåndet kører over internetforbindelsen, har du også mulighed for at gå på nettet via dit TV, og du kan også med fordel leje film direkte på din TV skærm.

TV-pakker via kabel

Vælger du at modtage kabel TV, vil du modtage signalet via kabler som ligger i jorden. Teknologien her stammer fra et system af radiosignaler, der sender TV direkte fra udbyderne og hjem til dit fjernsyn. Med kabel TV slipper du for at installere en TV boks, som du ellers skal med bredbånd. Hertil vil forbindelsen heller ikke blive påvirket af vind og vejr, som du i værste tilfælde kan risikere, hvis du vælger TV-pakker via antenne eller parabol. Du er derfor garanteret et stabilt signal med kabel TV.

Inden du bliver alt for opsat på at få kabel TV, skal du dog være opmærksom på, at det ikke er alle områder, som kabelnettet dækker. På TV udbydernes hjemmesider kan du dog hurtigt slå din adresse op og finde ud af, hvorvidt det er muligt for dig hos den pågældende udbyder.

TV-pakker via antenne

En tredje mulighed for at modtage en TV-pakke er via antenne signal. Dette er en af de ældre måder at modtage TV på, og fungerer sådan, at der monteres en antenne til dit hus eller lejlighed. I mange dele af Danmark vil det dog være muligt at få en stueantenne, som er en antenne, som du kan have indenfor. Antennen vil kommunikere med TV-masterne, og og på denne måde skaffe dig signalet til dine TV kanaler. Eftersom sendenettet gennem tiden er gået hen og blevet digitalt, kræves det, at du har enten en indbygget- eller en separat digital modtager til dit TV, hvis du ønsker antennesignal.

Ligeså snart du har en antenne, vil du som standard have adgang til alle DR’s TV kanaler, samt TV2s regionale kanal. Derfor er antenne en meget god løsning, hvis du ikke ser særlig meget TV, da du via antenne frit kan modtage de kanaler, der betales via licensen.

Som før nævnt kan en udendørs antennes signal under særlige vejromstændigheder have et forringet signal, hvilket er værd at tage med i sine overvejelser, når du skal vælge. Hertil kan en mindre ulempe også være, at der næsten ikke er nogle udbydere, der tilbyder TV-pakker via antenne signal, hvilket kan begrænse dit udvalg af TV-pakker.

TV-pakker via parabol

Parabol virker på næsten samme måde som antenne og monteres også uden på huset.

Men hvor antennesignal kun kan fange et begrænset antal kanaler, kan parabolen dog fange signal fra hele verdenen, da parabolen kommunikerer med satellitter. Denne type TV kaldes derfor også for satellit TV. Parabolen er derfor særlig fordelagtig, hvis man ønsker at se TV fra andre lande, da man med satellit TV kan få adgang til udenlandske ikke-engelske kanaler, der rækker langt ud over hvad TV-pakkerne indeholder. Det er dog vigtigt stadig at huske på, at du ikke gratis kan modtage alle de danske TV kanaler, bare fordi du har en parabol. Du skal stadig betale for disse via en TV-pakke.

Hvis man ikke vælger en parabol, fordi man ønsker adgang til udenlandske kanaler, anvendes parabol typisk, hvis man bor i udkantsområder, hvor kabel TV og bredbånd ikke dækker.

Hvad er bedst?

Som tidligere nævnt afhænger, hvad der er den bedste løsning for dig af, hvor du bor, og hvordan dine TV vaner ser ud. TV signal med antenne vil typisk være det bedste, hvis du ikke ser særlig meget TV, og blot ønsker de helt basale kanaler, som du alligevel betaler via licensen. Ønsker du derimod at se TV der rækker ud over de danske TV kanaler, vil parabol være den bedste løsning for dig, da det ikke er muligt at få adgang til disse TV kanaler ved hjælp af de andre løsninger. Dog er det også værd at have in mente, at vind og vejr til tider vil kunne forringe signalet til både antenne og parabol.

Både kabel TV og bredbånd har de fordele, at der er rig mulighed for at modtage diverse TV kanaler, samt at signalet er rigtig godt og uforstyrret af vejrforhold.

Skal den bedste løsning måles i popularitet, vil kabel TV og bredbånd vinde. Især bredbånd er en løsning, som flere og flere vælger, da man for alvor er ved at få øjnene op for det smarte i, at lade flere ting køre over internettet.

Samle bredbånd og TV

Det ses at flere TV-udbydere har som krav, at du skal have internet ved dem, før at du kan få lov til at oprette et TV abonnement ved dem. Dette fører flere fordele, men også ulemper med sig. En af fordelene er, at der bliver én regning mindre at holde styr på, da regningen for både TV og internet er slået sammen, og kun ét sted at henvende sig i tilfælde af spørgsmål eller problemer.. En samlet pakke med både internet og tv inkluderet vil i mange tilfælde også være billigere. Ligesom mange udbydere tilbyder ekstra tjenester til dem, der vælger at samle både internet og TV hos dem.

En ulempe er dog, at jo flere tjenester du har hos den samme udbyder, desto mere låst bliver du til denne specifikke udbyder. Du mister både friheden og fleksibiliteten til nemt at kunne skifte en af de tjenester, du har hos udbydere ud med en tjeneste hos en anden udbyder, hvis du har lyst til det, eller falder over et godt tilbud.

Hvis du har bredbånd kan du f.eks. godt risikere at abonnementet kan risikere at stige i pris, hvis du opsiger din TV-pakke om omvendt

Det kan også være, at de ekstra tjenester, du har fået adgang til, og som måske har fået den samlede pakke til at virke særlig attraktiv for dig, er nogle, som viser sig at være overflødige for dig.

Tilvalg af TV kanaler

Når man skal vælge TV er det ikke nødvendigvis et spørgsmål om enten/eller. Du behøver ikke enten at vælge en TV-pakke eller at sammensætte din egen TV-pakke. Det er muligt at købe en TV-pakke og så tilkøbe ekstra kanaler - hvilket er en god løsning for mange.

Det kan godt være svært, at finde en TV-pakke der passer helt perfekt til dig. I nogle tilfælde vil du opleve at en TV udbyder har en TV-pakke med alle de kanaler, som du ønsker, men at der mangler en enkelt kanal eller to. I sådanne tilfælde er det ofte muligt at tilkøbe kanaler til TV-pakken for noget der ligner 50 kr., afhængig af kanal og udbyder. Eksempelvis vil der i mange små TV-pakker typisk ikke være nogle sportskanaler, og i andre er de mest populære børnekanaler udelukket. Så ved at købe et par kanaler ekstra, behøver du ikke at bruge penge på en større TV-pakke, hvor du reelt set ikke kommer til at se halvdelen af kanalerne.

TV-pakker med film

Selvom du har fundet den TV-pakke der passer til dig, er det ikke altid sikkert at der er noget i fjernsynet, du gider at se. I disse tilfælde kommer flere TV-udbydere dig i forkøbet, da mange af dem også tilbyder, at man ved siden af sin TV-pakke kan tilkøbe og leje forskellige film og serier. Dette er en god mulighed for ekstra underholdning på en kedelig søndag, hvor der ikke er andet end genudsendelser eller en fredag aften, hvor fredagsunderholdningen ikke falder i din smag. På den måde vil der nemlig altid være noget i fjernsynet, der er værd at se.

Træt af faste sendetider? Eller gået glip af noget?

Er du træt af faste sendetider? Så bør du se nærmere på rækken af TV-udbydere, der tilbyder en service, der gør det muligt at se alle de serier og programmer, som du ikke er hjemme til at se, når de bliver sendt. Typisk har TV-udbyderen et punkt i sin menu på dit TV der hedder "udsendelser" eller “programmer” hvor du kan finde et udvalg af de programmer, som er blevet vist på de kanaler, som du har adgang til. Det varierer fra udbyder til udbyder om og hvor mange af programmer, du kan finde.

Denne service gør det let at se TV når det passer dig, og du behøver derfor ikke at planlægge dine aftaler ud fra TV tid, når dine yndlingsprogrammer bliver vist.

Nogle TV udbydere tilbyder også den service, at du selv kan optage programmer, starte dem forfra, spole og pause i dem. Optagefunktionen er god at have også selvom din udbyder tilbyder ovenstående service, da det typisk ikke er alle programmer, som du kan gense uden at have optaget dem. Spole, starte forfra og pause funktionerne er også gode at have. Det er smart under de lange helaftensfilm, når der mangler chips i skålen, din telefon ringer, eller når man pludselig skal på toilettet, når det bliver allermest spændende.

Nogle TV-udbydere tilbyder også, at du kan streame TV kanaler via din telefon og computer, så du har adgang til tv-pakken fra dit fjernsyn via internettet. Dette giver både fleksibilitet, men også god mulighed for underholdning, når du sidder og keder dig på vej hjem i bussen, venter i et venteværelse eller andre tidspunkter, hvor du har et rum tid fri til at slappe af i.

Byg selv TV-pakke

Har du svært ved at finde en TV-pakke, som indeholder de TV kanaler, som du gerne vil have, har du hos nogle TV-udbydere mulighed for at sammensætte din egen TV-pakke.

I stedet for at betale for en færdig pakke, hvoraf det måske kun er halvdelen af kanalerne, som du ser, vælger du blot de kanaler, du vil have, og betaler en pris pr. kanal. Prisen pr. kanal ligger typisk på 50 kroner, plus og minus, alt efter kanal og udbyder.

Det smarte ved denne løsning er, at du kun betaler for det, som du ser, og dine penge derfor er godt givet ud. Ulempen er dog, at prisen pr. kanal betyder, at hvis du ønsker mange kanaler, bliver det hurtigt en dyr fornøjelse. Hvis det er tilfældet kan det godt betale sig at overveje at købe en færdig TV-pakke og i stedet blot tilkøbe et par ekstra kanaler. Du skal være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis er alle TV-udbydere, der tilbyder tilkøb af ekstra kanaler, men det er værd at undersøge og sammenligne prisen på den løsning med prisen for at sammensætte din helt egen TV-pakke fra bunden.

TV-udbydere eller streaming?

Streamingtjenester er noget, der bliver mere og mere populært. Nogle bruger dem som et supplement til deres TV-pakke, mens andre skifter deres TV-pakke helt ud med streamingtjenester. Der findes både streamingtjenester som f.eks. Netflix og HBO, der tilbyder streaming af film og serier og streamingtjenester som Viaplay.dk, TV2 play og Dplay, hvor streaming af en eller flere TV kanaler er inkluderet. Hvis man vælger streaming af TV kanaler eller andre streamingtjenester undgår man typisk de mange reklamer, som man ofte bliver eksponeret for på TV.

For nogle kan det til gengæld være uoverskueligt at skulle vælge blandt de mange forskellige streamingtjenester, serier og film samt at skulle finde ud af hvordan man får streamingen vist via sit fjernsyn. Dette er måske særlig uoverskueligt for den ældre generation, der er blevet vant til blot at kunne sætte sig ned foran fjernsynet og zappe mellem dagens TV programmer.

Når du står og skal beslutte om du vil benytte streamingtjenester i stedet for en TV-pakke, skal du være opmærksom på flere ting. Du skal være opmærksom på, at streamingtjenester ofte viser det populære indhold, der giver mange seere. Så er du mere til det mere "snævre indhold" er det ikke sikkert at udvalget af indhold på streamingtjenester appellerer til dig. Er du til streamingtjenesternes indhold, kan der være mange penge at spare, hvis du fravælger TV-pakker og i stedet benytter streaming. Hvorvidt der er penge at spare afhænger dog af, hvilke og hvor mange streamingtjenester, du ønsker at erstatte din TV-pakke med. Kan du nøjes med Netflix eller TV2 play, så er der højst sandsynligt penge at spare, men prisen pr. måned for at kunne streame nogle af de mest populære TV-kanaler - som f.eks. TV2, TV3, TV3+, Kanal 4 og Kanal 5, kan hurtigt overstige prisen for adgang til de samme TV kanaler i en TV-pakke, da TV kanalerne er spredt ud over forskellige tjenester af streaming af TV kanaler.

Gode råd når du skal købe en TV-pakke

Du får her 6 gode råd til dig, der skal til at vælge en TV-pakke.

  1. Find ud af hvilke TV kanaler du bruger, og hvilke du evt. har brug for. På den måde kan du danne dig et overblik over, hvilken størrelse TV-pakke du har brug for. Dette kan også give en ide om, om du bør vælge parabol, antenne, bredbånd eller kabel TV.

  2. Brug oversigten her på siden til at se og sammenligne priser og TV-pakker på tværs af TV-udbydere.

  3. Ønsker du TV via bredbånd eller kabel TV, skal du undersøge, om de forskellige TV-udbydere tilbyder denne løsning i det område du bor i. Dette kan du tjekke på udbydernes hjemmesider.

  4. Undersøge om det kan betale sig for dig at bygge din egen TV-pakke, frem for at tage en af de allerede eksisterende pakker.

  5. Undersøg om det kan betale sig at vælge en eller flere streamingtjenester i stedet for en TV-pakke. Når du har fundet den TV-pakke, som passer til dig, så prøv at sammenligne prisen med den pris, du skulle give, hvis du i stedet valgte en eller flere streamingtjenester. Husk i den forbindelse, at du kan streame alle DRs TV kanaler gratis.

  6. Overvej om du skal vælge at samtale både TV-pakke, bredbånd og telefonabonnement hos den samme udbyder. Køber du alt dette samlet hos samme udbyder, vil du ofte opnå en langt mere fordelagtig pris.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en TV-pakke?

En TV-pakke er en samling af flere kanaler, som du kan vælge til en samlet pakkepris. Hos de forskellige TV-udbydere vil der typisk være en lille TV-pakke, en mellem TV-pakke og en stor TV-pakke, der varierer i antal af kanaler inkluderet i pakkerne.

Kan jeg skifte TV-pakke?

Ja, du kan godt skifte TV-pakke. Har du bredbånd og TV-pakke hos samme udbyder, skal du dog være opmærksom på, at dit internet kan blive dyrere, hvis du kun opsiger din TV-pakke. Ønsker du at få bredbånd hos en anden udbyder, bliver du også nødt til at skifte internet til samme udbyder, da det typisk er et krav, at man har TV og internet samme sted, når det gælder TV over bredbånd.

Hvordan skifter jeg min TV-pakke?

Du skifter din TV-pakke ved at tage kontakt til din TV udbyder og afmelde din TV-pakke for dernæst at tage kontakt til udbyderen af den TV-pakke, som du ønsker at skifte til. Du kan typisk afmelde og tilmelde dig TV-pakker på TV-udbydernes hjemmesider. Hvis du ønsker at skifte fra en TV-pakke til en anden hos den samme udbyder kan du typisk også gøre det via TV-udbyderens hjemmeside. Bemærk dog, at nogle TV-udbydere tager et gebyr for skift til en mindre pakke, mens skift til en større pakke typisk er gratis.

Hvis du vil skifte TV-pakke, skal du huske at tjekke, om der er en bindingsperiode eller en opsigelsesperiode forbundet med din nuværende TV-pakke. Er der en bindingsperiode på din TV-pakke, kan du først tegne dit nye TV abonnement, og få din nye TV-pakke, når bindingsperioden er slut.

Hvordan finder jeg den billigste TV-pakke her på SparPenge.dk?

Du finder billige TV-pakker i SparPenge.dk's oversigt over TV-udbydere her på siden. I oversigten kan du få se og sammenligne en lang række TV-pakker på tværs af forskellige TV-udbydere, og hurtigt få et overblik over, hvilke TV-pakke, der er billige. I oversigten finder du den månedlige pris og navnet på den enkelte TV-pakke og udbyderen af den, prisen på oprettelse og antallet af kanaler, som er inkluderet i TV-pakken. Hvis du vil se hvilke specifikke kanaler, det er, kan du nemt få dem at se ved at klikke "Se TV kanaler".

SparPenge.dk er en kommerciel tjeneste og modtager provision fra udbydere der omtales / henvises til. Lister omfatter ikke alle udbydere og produkter. Rækkefølge er påvirket af samarbejdet med udbydere. Info om produkter og tilbud indsamles fra udbyderne, og vi tager forbehold for fejl. Vi anvender cookies og registrerer adfærd jvf. privatlivspolitik og vilkår.

© 2024 Kodyl ApS • Niels Bohrs Vej 61, 2. • DK-8660 Skanderborg • kontakt@sparpenge.dk